21 Kasım 2011

Sıradanlaştırmasakta Yaşasak!

Hayatı sıradanlaştırsakta mı yaşasak yoksa sıradanlaştırmasakta mı saklasak!
Ben hayatı sıradanlaşmasında yanımda dursun isteyenlerdenim. Aynı zamanda sıradanlaşmaya yüz tutanlara da bıçak bileyenlerdenim.
Mesela bi arkadaşım grip olduğunda ‘sana nane-limon yapıyım mı balım’ diye sorma gereği hissetmiyorum kendimde. Ya da elimde bi kilo meyve ile kapısına dayanmakta tarzım değil! Ama bunu yapanlar var biliyosunuz ‘yok’ demeyin şimdi. Bir yakınımın düğününde saçımı düğün topuzu yaptırıp, modanın en yüksekten tabanlı ayakkabılarından giyip, hediye paketi gibide dolaşmıyorum ortalıkta mesela! Eğer bir arkadaşımı sevgilisi aldatırsa ‘hepsi aynı biiip işte ne bekliyodun ki!’ diyerekten yarasına bolca baharat ekebilitem de gayet yüksek. Her hatunun hayalini kurduğu beyaz atlı’yı atın üstünden ittirip, kaktırıp beyaz ata atlayıp dağ, bayır demeden tüm dünyayı dolaşırım bana kalsa…  İşte bende böyle kendimi standartların dışına dışına uzun vadeli taksitlere bölerek paylaştırıp, hayatı sıradanlaştıranlara karşı duruşumu sergiliyorum!
Çok pis karşı durur, ters yapar, konik çizerim vesselam! :)
Oldu olacak her ihtimale karşı birde ‘klasik şablona dön’ düğmesi mi eklesem kendime diye de düşünmüyo değilim! Hani olurda bigün sırf standartlara bikaç beden büyük geliyorum diye, sıradanlaşmaktan uzaklaşıyorum diye hayattan dışlanırsam tek tuşla adapte ederim kendimi bu pek sıradanlaşmaya yüz tutmuş, el ayak hatta tırnak geçirmiş, kanırtmışta sindirmiş standartlara!
Ya da ben indirgemeden kendimi, indirimlerime fırsat vermeden bi başka tuş keşfederim hayatımın şablonunda. O da ‘tasarımını özelleştir’ olur kimbilir!...
Belki özelleştirildikçe yükselir sıra dışı standartlarım. İlla ki sıradanlaşmadan!
Sürüden ayrılanı kurt falan kapmıyo arkadaşlar! Hep bizi ürkütüp inimizde cinimizle uslu duralım diye uydurulmuş safsata bunlar. Sivrilikleriniz zamanla aşınıp törpülenip kendinizi monotonluğa ayak uydurmuş vaziyette bulmadan hırlayın, tıslayın bi silkelenin keşfedin, farkındalık yaratın tek fabrika çıkışlı kokolatalar gibi dolaşmayın ortalıkta!
He bide burda çöp tenekesine çöp atmak yasak arkadaşlar... :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Yorum Gönder