26 Aralık 2011

Hayatıma Adobe Kaçtı a Dostlar Yetişiiiiinn!

Bir Bilgisayarcının Hayali.... 

Okulu bitirebilmek pahasına proje ödevleri ile cebelleşirken bunca programın, kodun, tasarımın dibine vurmuşken bi çıkış butonu da hayatıma tasarlamak istiyorum. ‘Çıkış yap’ dediğim an zaman sıçraması gibi bi gümbürtüyle zırt diye hayattan soyutlanayım istiyorum. Okula, dershaneye, staja bilmem nereye gitmek zorunda kalmıyım, proje yapmak zorunda kalmıyım, sabahın kör vaktinde kargalarla birlikte kahvaltı yapmak zorunda kalmıyım ve de final haftası gelip çattığında ‘aman sabahlar olmasın’ kafasıyla zombileşmiyim mesela! Ya da mesela hayatıma üye ol sayfası tasarlıyım. Birazda janjanlı olsun ki üye ol sayfamı görenler hayat standartlarımı kraliçe Elizabeth sınıfından sansın :P Admin onayından geçemeyen ve de şifreyi bilmeyen giremesin kardeşim öyle zırt diye görüş alanıma! Veri tabanım olsun mesela ama Türkçe karakter problemi olmasın. Hem zaten damarlarımda asil Türk kanı cirit atarken çok ironik olur bence bu Türkçe karakter problemi!...

Tek tuşla sil, güncelle, ekle, ara, gör ya da unut gitsin filan gibi butonlarım olsun mesela, unutup gitmek, öylece silivermek kolay olsun hayatımızdan bazı şeyleri! Gözat deyip yepyeni bi resim seçip yüklediğim an değişsin mesela güpgüzel olsun koca kafam, gözüm, tırnağım, ne bilim işte dışladığım alanlarım… :)
Hatta birazda Macromedia flash Professional’ın nimetlerinden yararlanayım hayatımı tasarlarken. Bi katmandan diğer katmana ‘nası gitcem la’ diye düşünürken ‘create motion tween’ hobaaa diye yetişsin imdadıma bi hareket alanı oluşturuvereyim. Hergün aynı monotonluktan kurtarsın beni bu tween olayı, kendi kendine create’lesin dursun beni karıştırmasın yeter!
Color mixer gibi bi çekmecem olsun mesela solid’ine linear’ına bakmadan istediğim alana istediğim rengi versem dursam renk cümbüşü yapsam hayatıma! Hatta ve hatta filter’ına kurban olduğum adobe photoshop cs5’i alsam elime her ‘clone stamp tool’ dediğimde ölüp bittiğim, ayılıp bayıldığım yemeklerin, kıyafetlerin, şehirlerin, arabaların ve de en profesyonelinden canon’ların eos’ların bin çeşit kopyasını alsam sonrada oooh değmeyin keyfime! Bide elim değmişken bitane büsbüyük ‘magic wand tool’um olsada çözsem atsam şu çevre, doğa, hayvan barınakları, kadına şiddet, bilmemne sorunlarının hepsini…
Bide kusur kalmasın decompiler’ım, decoder’ım filan olsa da çözebilsem şu çevremdeki binbir çeşit insanları!...
Hayalperestlikte son noktadayım!
Çıldırmaya az kaldı doktorum nerde, binary sistemi almış yürümüş bir laptop yüzünden çıldıracağım!!!
Buradan Bill Gates’e, Blaise Pascal’a, Charles Babbage’ye ve Microsoft’a hatta ve hatta muhteşem(?) okuluma, hocalarıma, yoldaşlarıma, uçan kuşa, konan leyleğe, açan çiçeğe, duran dinazora hepinize saygılar!
Sizleri hiç ama hiç unutmiyciğğmm…. :)





3 yorum:

Selim dedi ki...

Klasik bilgisayarcı serzenişi, artistliği olmuş. Yazıyı okuyan normal bir kullanıcı "Vay be, neler biliyor bak sen şuna, motion falan dedi, annuuu" dedirtmeye yönelik bir yazı. Tamam tamam inandık bilgisayarcısın.

Not 1: Onun gözünden, bunun gözünden resimleri bu ara baya popüler oldu. Güzel bir resim olmuş.

Not 2: "Katmanlar" arası geçiş yaparken Creat Motion Tween kullanmak da değişik bir stil olsa gerek. Frame'ler arası geçiş için kullanıyorduk biz ama senin ki de farklı bir tarz.

Not 3: Bu şekilde not yazmak da eğlenceli oluyormuş.

Not 4: Artık bitmeli bu notlar.

Not 5: Başarılı bir yazı, kolay gelsin (:

Kral Kelebeği dedi ki...

seninkide bilgisayarcının bilgisayarcıyı ezmesi olmuş!
gelmişin burda bi katmanın frame'in lafını yapıyon anladık çok biliyon hııhh..
not 6: benim scene'mde kimse bana artislik yapamaz, layer'ini delete ederim heeee :)

Adsız dedi ki...

bi kısmını anlamamış olsam da anladığım kısmıyla duygularıma tercüman oldun.eline sağlık :)

Yorum Gönder