13 Şubat 2012

Doktor mu kötü, Sistem mi bozuk, Ben miyim şizo!

Hiç sevmem şu bi türlü kurtulamadığım nanemolla durumumu, konumumu.. Bana biri durduk yere nasılsın diye sorsa onu bu soruyu sorduğuna pişman edebilecek kadar ağrıyan yerimi sayabilirim. Ama tabi ben insaflı davranıp bunu bana ‘nasılsın’ diye soran pek kıymetli çok değerli çevreme değil, hasta olduğumuzda kendimizi emanet ettiğimiz ülkemizin hipokrat yemini eden saygıdeğer doktorlarına saymayı tercih etmeye mecbur kalıyorum çünkü uyuyarak, dinlenerek geçmiyor maalesef bu lanet olası ağrılar, sızılar, nanemollalıklar…!
İşte sorunda tam burda başlıyo zaten.. Yine hali hazırda bisürü yerim ağrıyoken tuttum doktor yolunu.. ve daha öncesinden de hep yeminliyimdir ‘doktora sadece şikayetlerimi söyliycem daha önceden konulan tespitleri söylemek yok kızım!’ diye yol boyu düşündüm durdum çenemi nası tutarımda söylemem diye.  Ama tabi yine korktuğum başıma geldi ve tutamadım şu kopasıca çenemi daha doktor neyin var demeden ‘doktor bey şuram çok ağrıyo ama bende şöyle bişeyde var ondan ağrıyo olabilir mi acep?’ dedim ve ilk golü yedim! Ben daha cümleme noktayı koymadan doktor atağa geçti ‘hah işte evet tamda o sebepten ağrıyo senin oran!’ Aman doktor canım cicim doktor hani teşhisi sen koyucaktın şimdi olmadı işte gel değişelim külahları! Ya da herkesin külahı yerinde kalsın madem kendi teşhisimi kendim koyuyorum ‘kalk la oturduğun yerden ben geçicem oraya! Bak çünkü bende biliyorum neremin neden ağrıdığını!’ diyesim gelip gelip gidiyor ağzıma..

Neyse dedim ya bitmez benim ağrılarım diye, bu sefer ağrıyan sızlayan hastalıktan çürümüş gitmiş başka bi derdimi söyliyim dedim daha bismillah demeden doktor beyciğim başladı düşünmeye neden ağrıyor olaki senin oracığın! E bi zahmet biliver, bakıver, yapıver bi tahlil bi bişeyde çıksın ortaya sorunum demek yerine yine hipokratı saatte 100km hızla sollayarak ‘doktor bey bide bende şöyle şöyle bi sorun var acaba orasıda bu sebepten ağrıyor olabilir mi?’ dedim ve hemen üstüne beklenen cevap; ‘evet kesinlikle o yüzden!’
Kendi teşhislerimi kendim koydumya dedim bari zahmet olmasın doktor beye, istediğim ilaçlarıda kendim söyliyimde yazıversin işini muhteşem bir şekilde yapan (!) doktorcuum.. E eli değmişkende bi vitamin hapı olsun, bi kansızlık olsun, en dojazı yükseğinden bi ağrı kesici olsun hepsini sıraladım oooh sefam olsun, kafam hayrolsun artık :)
Ayrıcana söylemeden geçemiyciğm; beni hasta edende bu eğitim sisteminin ta kendisidir! Bende hergün üçer beşer ilaçlarımı içerken eğitim sistemine düzenli olarak sövmeyide ihmal etmiyorum naapim!!..

Sistem beni yine deli gibi geriyor, nefesimi kesiyor, üzerime geliyoooor!




2 yorum:

Selim dedi ki...

Geçmiş olsun loooo (: Mevsimdendir hastalık, eğitim sisteminin neyi varmış, dikkat etmek lazım soğuklara :p

Kral Kelebeği dedi ki...

tabi looo hep böyle mevsimden,soğuklardan hasta olup olup sonrada tırnağımın ucuna kadar ağrıyan yerlerime eğitim sistemini sorumlu tutuyom huyum kurusun teeeyy :)

Yorum Gönder